Hlavní obsah

Italské aerolinky My Way Airlines přišly o licenci

Praha

Italské úřady kvůli finančním problémům odebraly licenci tamní nízkonákladové letecké společnosti My Way Airlines (MyAir). Uvedl to ve čtvrtek server Planes.cz s tím, že firma byla nucena zastavit prodeje letenek a všechny lety jsou zrušené.

Článek

Dopravce do Česka pravidelně nelétal a podle serveru spolupracoval se společností SkyEurope. Firmy se navzájem propagovaly na svých webech a v nabídkovém prodejním formuláři měly také lety druhého dopravce.

Server uvedl, že ještě ve středu italské aerolinky své zákazníky obesílaly speciální nabídkou letenek. Údajně nabízely v období od 1. srpna do 16. srpna velmi levné ceny na tratích do Bukurešti, Casablanky, Marakéše a Ibizy.

Na odnětí licence podle serveru reagovala maďarská společnost Wizz Air. Ta oznámila, že kromě otevření dvou nových linek z Bukurešti nabízí možnost využít své lety českým pasažérům, kteří přišli o možnost rezervovat si lety MyAir prostřednictvím jejího strategického partnera, společnosti SkyEurope. Na odchod MyAir z trhu reagovala také Alitalia nabídkou letenek pro postižené cestující v následujících dnech.

Aerolinie My Way Airlines
MyAir létal vnitrostátní linky po Itálii. Zahraniční síť destinací zahrnovala Amsterdam, Atény, Barcelonu, Brusel, Bukurešť, Casablanku, Ibizu, Istanbul, Madrid, Marakéš, Mnichov, Paříž, Vídeň a Ženevu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám