Hlavní obsah

Hamburgerový král otevřel v Česku první kavárnu

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Síť specializovaných kaváren se v Česku nadále rozšiřuje. Světoznámý řetězec McDonald´s ve čtvrtek otevřel v tuzemsku svoji první specializovanou kavárnu McCafé. Do konce se otevřou zákazníkům další dvě McCafé.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Řetězec rychlého občerstvení McDonald´s otevřel v Česku novou kavárnu McCafé.

Článek

Zatím první je součástí klasické restaurace McDonald´s v Průhonicích na dálnici D1 ve směru na Brno. Nová součást rychlého občerstvení nabízí 18 kávových specialit, šest druhů čajů a 18 různých dezertů.

"Tým McCafé se skládá z 30 zaměstnanců průběžně profesionálně proškolených v případě různých druhů káv za účelem získání nejlepších dovedností špičkového baristy,“ uvedla společnost.

FOTO: Roman Vondrouš, ČTK

Podle ní je káva vyráběna z vlastní směsi kávových zrn, s výjimkou Café Americano, která je připravována ze zrn používaných ve všech restauracích McDonald´s. Každý šálek je vždy čerstvě umlet a podává se v porcelánovém nádobí.

Koncept McCafé vznikl v roce 1993, kdy byla otevřena vůbec první restaurace toho typu v australském Melbourne. Do Evropy se dostal až na konci desetiletí.

Kavárenské řetězce se do Česka hrnou

V posledních měsících otevřely v tuzemsku své pobočky také světoznámé řetězce jako Starbucks či Costa Coffee. Kromě těchto společností figurují na trhu také například Coffee Heaven či Illy Café.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám