Hlavní obsah

RWE Transgas lidem stanovil vysoké zálohy, teď dostal pokutu 10 miliónů

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

RWE Transgas dostal od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) pokutu deset miliónů korun. Podle úřadu zneužil dominantního postavení při stanovování záloh za dodávky plynu u téměř 80 000 zákazníků v celé ČR.

Článek

Firma v září 2008 špatně stanovila zálohy u téměř 130 000 zákazníků. Lidé je pak od listopadu platili, ohradili se proti nim pouze někteří. Pokud tak učinili, firma jim zálohy snížila. Podle antimonopolního úřadu firma, i když o chybě věděla, nic neudělala a zálohy lidem, kteří o to sami nepožádali, nesnížila.

Podle ÚOHS firma při vyšetřování spolupracovala a zavázala se k tomu, že kromě přeplatku, který zřejmě bude všem těmto lidem na konci roku vracet, dá zákazníkům ještě osm procent navíc z částky, kterou na zálohách chybně zaplatili.

Firma v minulosti již jednu pokutu 240 miliónů korun za stejný prohřešek, tedy zneužití dominantního postavení, dostala. Odvolala se a pokutu nyní řeší soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám