Hlavní obsah

Pražské hlavní nádraží prokouklo, má nové odbavovací centrum

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hlavní nádraží v Praze pomalu, ale jistě získává novou podobu. České dráhy zde ve středu slavnostně otevřely nově zrekonstruované prostory, jedná se zejména o ČD centrum, které bude fungovat od 15 hodin.

Článek

„V novém ČD centru naleznou cestující přepážky základního, komplexního i přednostního odbavení a také nové informace. Do těchto prostor se přesune také cestovní kancelář ČD travel,“ vysvětlil náměstek generálního ředitele pro osobní dopravu ČD Antonín Blažek. Dodal, že na bezpečnost budou dohlížet kamery a bezpečnostní agentura.

Kompletního zprovoznění se centrum dočká během červencových svátků. Cestující však již nyní mají k dispozici v odbavovací hale automat na jízdenky, který umožňuje platit bankovními kartami.

Rekonstrukce hlavního nádraží má za sebou již dvě etapy, třetí začne letos v létě. Během ní bude postupně uzavírána jižní část odbavovací haly, a to od vstupů až po nástupiště. Práce v této části by měly být hotovy v druhé polovině roku 2010.

Přestavbu objektu má na starosti italská společnost Grandi Stazioni, která do renovace nádraží investuje zhruba miliardu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám