Hlavní obsah

Ruzyňské letiště umožní odbavování prostřednictvím mobilu

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražské ruzyňské letiště zavádí novinku, která výrazně usnadní odbavování cestujících. Těm nyní bude stačit mít při ruce mobilní telefon. První společností, která tuto službu umožní využít, je Air France KLM.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

„Od 26. června se pasažéři směřující do Amsterdamu dostanou do letadel s palubní vstupenkou na displeji telefonu. Jediným papírovým dokladem nezbytným pro vstup na palubu letadla tak zůstává osobní průkaz totožnosti,“ uvedla mluvčí pražského letiště Eva Krejčí.

Odbavení přes telefon je jednoduché, zařízení však mít musí internetový prohlížeč. Cestující si pak načtou stránky mobile.airfrance.com nebo klm.com. Po vyplnění potřebných údajů obdrží elektronickou palubní vstupenku s bezpečnostním čárovým kódem.

Vstupenka v mobilu obsahuje veškeré údaje stejně jako ta tištěná. U bezpečnostní kontroly a u odletového východu se cestující prokáže čárovým kódem. Pokud by se mu telefon vybil, může si vstupenku vytisknout v samoobslužném kiosku nebo o vytištění požádat zástupce letecké společnosti na letišti.

„Projekt odbavení přes mobilní telefon logicky navazuje na další obdobné inovace v letecké dopravě, mezi něž patří odbavení přes internet nebo využití samoodbavovacích kiosků,“ komentoval generální ředitel a předseda představenstva Letiště Praha Miroslav Dvořák.

Tuto službu by podle Mezinárodní asociace letecké dopravy měly do konce příštího roku poskytovat všechny aerolinky. Air France novinku zavede i na lety do Paříže.

Reklama

Výběr článků

Načítám