Hlavní obsah

Wizz Air rozšíří nabídku letů z Prahy, na Ruzyni bude mít dvě letadla

Novinky, toh
Praha

Nízkonákladové aerolinky Wizz Air pokračují ve své expanzi na pražském ruzyňském letišti. Společnost chce nyní využít problémů svého rivala SkyEurope, rozšiřuje počet destinací, kam stroje Wizz Air míří. Od září začne létat také do italských Benátek.

Článek

„Očekáváme, že v srpnu bude společnosti Wizz Air patřit již 19 procent nízkonákladového trhu v Praze,“ uvedly ve středu aerolinky.

Wizz Air začal z Prahy létat v polovině února, od té doby stále rozšiřuje nabídku destinací a také frekvenci spojů. Od 27. června bude mít společnost na pražské Ruzyni základnu, bude zde mít dva Airbusy A320.

Základnu v Praze mají zatím České aerolinie, Travel Service a SkyEurope.

Největším konkurentem jsou SkyEurope. Aerolinky však kvůli finančním problémům požádaly v pondělí o bankrotovou ochranu před věřiteli, přesto nadále fungují.[celá zpráva]

"Od okamžiku, kdy jsme vstoupili na český trh, bylo naším cílem stát se nízkonákladovými aeroliniemi prvního výběru. V případě, že by někteří z našich konkurentů zkrachovali, Wizz Air je tu a nabídne cestujícím řešení. V podstatě to již děláme," řekl John Stephenson, výkonný víceprezident Wizz Air.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám