Hlavní obsah

Praha je nejlepším městem pro obchodníky ve střední Evropě

Novinky, toh

Praha patří pro obchodníky mezi nejvyhledávanější města Evropy. Alespoň to vyplývá z průzkumu zveřejněném na stránkách společnosti Jones Lang LaSalle (JLL), která spolupracovala s Experianem. V žebříčku nejatraktivnějších měst Evropy drží Praha 13. příčku, v rámci středoevropského regionu se umístila nejlépe.

Foto: Jana Šprunková, Právo

Podle majitele Bílé labutě se bude v centru lépe čelit konkurenci s hotelem než s obchodním domem.

Článek

„To, že Praha vede tabulku za region střední Evropy, není vzhledem k její popularitě jako turistické destinace až tak překvapivé. Unikátní rozvržení města umožnilo vznik hlavní obchodní třídy podél ulice Na Příkopě a na Václavském náměstí. Domovem luxusních značek se stala ulice Pařížská,“ komentovala Beatrice Mouton, ředitelka maloobchodu pro střední a východní Evropu v JLL.

Srovnání padesáti měst vychází z úrovně maloobchodních výdajů, cen za nájmy či maloobchodní nabídky v centrech měst.

Na prvních dvou místech je Paříž a Londýn, na dalších místech jsou města Itálie, Německa a Španělska. Do první desítky pronikla ze střední a východní Evropy již jen Moskva, která se umístila devátá.

„Střední a východní Evropa představuje pouhých deset procent z top 50 měst, což poukazuje na fakt, že navzdory boomu v retailové výstavbě, který se odehrával posledních pár let, centra měst ještě stále zaostávají za městy západní Evropy co se týče množství retailové, tedy maloobchodní nabídky,“ uvedla společnost JLL ve zprávě.

Reklama

Výběr článků

Načítám