Hlavní obsah

Celníci našli v úkrytech tržnic padělky za milióny

Právo, mp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Během posledních dní provedli západočeští celníci sérii kontrolních akcí na příhraničních tržnicích. Ve stáncích a tajných skrýších tak zajistili padělky za 37 miliónů korun.

Článek

„Na tržnici v Asia central bazar v Chebu a na tržnici Asiamarkt v obci Svatá Kateřina provedli celníci se souhlasem státního zástupce prohlídky pro podezření, že se zde skladuje nelegální zboží,“ uvedla v pondělí mluvčí plzeňského celního ředitelství Jitka Blahutová s tím, že v rámci těchto prohlídek našli celníci skryté skladovací prostory s důmyslně zakrytými vchody a zavíracími systémy.

Na tržnici v Chebu celníci provedli prohlídky v 16-ti prodejních místech a zajistili tam 91 tisíc kusů nekolkovaných cigaret, 1125 párů padělků obuvi, 9711 kusů padělků textilního zboží a 15 kusů padělků značkových parfémů. „Škoda způsobená majitelům ochranných známek ze zajištěného zboží činí 26 miliónů korun,“ poznamenala mluvčí.

Na tržnici Svatá Kateřina pak celníci objevili důmyslně zamaskované prostory, ve kterých se skladovaly a kompletovaly pirátské audio a video nosiče. Zajištěno bylo 12 137 kusů CD a DVD, z nichž škoda na autorských právech činí téměř 8 milionů korun.

Kontrole neunikla ani tržnice Hraničná u Kraslic. Tam celníci zajistili padělané zboží za 3 milióny korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám