Hlavní obsah

Heineken zavře pivovary ve Znojmě a Kutné Hoře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel
Aktualizováno

Nizozemská společnost Heineken v pondělí oznámila, že zavře pivovary v Kutné Hoře a Znojmě. Informovala o tom agentura Reuters. Heineken v České republice vlastní například značky Starobrno a Krušovice.

Článek

Podle Heinekenu souvisí uzavření pivovarů s tříletým programem snižování nákladů, který koncern zahájil na začátku letošního roku.

Kvůli uzavření obou pivovarů hrozí ztráta zaměstnání zhruba 35 zaměstnancům, 17 v Kutné Hoře a 18 ve Znojmě. Až sedmnáct zaměstnanců ze Znojma a až 15 zaměstnanců z Kutné Hory ale bude pravděpodobně přesunuto do jiných závodů společnosti.

Heineken je třetím největším výrobcem piva na světě. V České republice vlastní pivovar Starobrno a Královský pivovar Krušovice a loni se dohodl na koupi ústecké společnosti Drinks Union, která sdružuje pivovary Krásné a Velké Březno, Louny a Kutná Hora a likérku Granette. Firma v Česku zaměstnává asi 600 lidí, její podíl na trhu se pohybuje kolem 12 procent.

Tuzemské pivovary patřící do skupiny Heineken, trojky na českém trhu, v loňském roce vyrobily 2,8 milionu hektolitrů piva. Dvě třetiny výstavu se spotřebovalo v Česku, asi 860 000 hektolitrů tvořil export.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám