Hlavní obsah

Zakladatele hypoteční banky Countrywide obvinili z podvodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Zakladatel a bývalý šéf americké hypoteční banky Countrywide Financial Angelo Mozilo (70) byl obviněn z podvodu a ze zneužívání důvěrných informací při obchodování s akciemi. Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) obvinila z podvodu rovněž další dva bývalé vedoucí pracovníky společnosti Countrywide.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Mozilo podle komise záměrně poskytoval investorům klamné informace o riskantních úvěrových praktikách, jež banka používala ve snaze posílit svůj podíl na hypotečním trhu. Mozilo nicméně jakékoliv pochybení popírá a jeho právní zástupce označil obvinění komise za nepodložená.

Countrywide byla významným hráčem na trhu s rizikovými hypotékami, jehož kolaps odstartoval finanční krizi, která zasáhla ekonomiku Spojených států i ostatních zemí. Countrywide se v důsledku tohoto kolapsu dostala do vážných finančních problémů a v loňském roce dohodla se na svém převzetí firmou Bank of America.

Reklama

Výběr článků

Načítám