Hlavní obsah

Letadla mají zpoždění, na Ruzyni nešla elektřina

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražské ruzyňské letiště ve středu dopoledne paralyzoval výpadek elektrického proudu. Zhruba 45 minut nemohl žádné letadlo odletět. Podle mluvčí Správy letiště Praha Evy Krejčí je již letiště opět v provozu, ale 30 letadel bude mít zpoždění.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Článek

„Výpadek elektřiny byl mezi 11. hodinou až 11:45,“ sdělila Novinkám Krejčí s tím, že za poruchou je destrukce měniče v trafostanici. Letiště kvůli výpadku proudu využívalo energii z dieselových agregátů, přesto v halách nefungovaly například monitory s informacemi odletech, neodbavovalo se. Letištní personál informoval cestující rozhlasem.

Před polednem letiště opět začalo odbavovat cestující s tím, jak se podařilo obnovit dodávky elektřiny ze standardních zdrojů. Na třicet letů bude mít v průměru hodinové zpoždění.

Naposledy byl na Ruzyni přerušen provoz při návštěvě Prahy amerického prezidenta  Baracka Obamy. Tehdy však letadla nelétala z bezpečnostních důvodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám