Hlavní obsah

Odpudivé Hlavní nádraží v Praze se mění v luxusní centrum

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ještě před časem „ostuda Prahy“, hlavní vlakové nádraží, se od začátku června zčásti proměnilo v luxusní nákupní centrum. Tolik očekávaná rekonstrukce získává konkrétní podobu. Během uplynulého roku a půl tam bylo vybudováno na tři tisíce metrů čtverečních nových obchodních ploch.

Článek

„Snažíme se odstranit všechny temné kouty. Chceme bezdomovce a jiné sociálně znevýhodněné lidi odsud dostat,“ vysvětlil Martin Hamšík z firmy Grandi Stazioni. Italská společnosti areál Hlavního nádraží rekonstruuje. Opravou projde i secesní budova.

V následujících týdnech zrekonstruovanou část vyplní na 26 obchodů včetně restaurací. V budově nyní nechybí ani nové eskalátory, informační tabule o příjezdech a odjezdech vlaků či klimatizace. Pro větší bezpečnost cestujících jsou v hale nainstalovány kamery.

Foto: René Volfík, ČTK

Severní část hlavního vlakového nádraží v Praze značně prokoukla.

Severní část Hlavního nádraží v Praze prokoukla. FOTO: René Volfík, ČTK

„Nabízíme evropský standard služeb, zásadní rozšíření komerčních služeb, posílení bezpečnosti a celkové zlepšení prostředí. Chceme, aby odsud lidé neutíkali, ale zůstávali a pobyt si užívali, doplnil jednatel Grandi Stazioni ČR Andrea Odoardi.

Celková přestavba budovy včetně vnějších prací by neměla přijít na více než jednu miliardu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám