Hlavní obsah

Zájemci o Fortunu nabízejí kvůli krizi méně - neprodáme ji, oznámila Penta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sázková společnost Fortuna měnit majitele nebude. Zájemci o tohoto druhého největšího provozovatele kurzového sázení v tuzemsku ustoupili z původních nabídek, které představili loni před finanční krizí, řekl mluvčí Penta Investments, vlastníka Fortuny, Martin Danko.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sázková kancelář Fortuna

Článek

"Jednání o prodeji skončila. Podmínky, které nám byly nabízeny, nám nevyhovují," řekl mluvčí. Strategií Fortuny nyní bude růst na stávajících trzích, rozvoj internetového sázení a konsolidace skupiny. Nové akvizice nebo projekty se v současnosti nepřipravují.

Zájem o Fortunu projevily významné evropské sázkové firmy. Mezi největší specialisty na kurzové sázení patří například britské firmy William Hill, Landbrokers a německá Oddset, napsal v lednu deník E15. Danko tato jména nechtěl komentovat.

Holding Fortuny, která kromě Česka působí na Slovensku, v Polsku a Chorvatsku a celkem má 1600 poboček, loni vybral od sázejících přes devět miliard korun. Meziročně to znamenalo zlepšení o 36 procent. Zisk za loňský rok by se měl pohybovat kolem půlmiliardy korun.

Penta oznámila koupi Fortuny koncem roku 2004. Fortunu získala za zhruba dvě miliardy korun od skupiny podnikatelů okolo skladatele Michala Horáčka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám