Hlavní obsah

Zaměstnavatelé si na kontrolu nemocných najímají i detektivy

Právo, Hana Škodová

Řada zaměstnavatelů si na kontrolu svých zaměstnanců na nemocenské najímá od ledna i externí firmy. Pokud podnik využije vlastní lidi, vyjde jej to zpravidla levněji. Bezplatně kontrolu udělá i Česká správa sociálního zabezpečení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Kontrolu může provádět zaměstnavatel, popřípadě jiná osoba zaměstnavatelem zmocněná, nebo se zaměstnavatel může obrátit se žádostí o provedení kontroly na správu sociálního zabezpečení,“ řekl Právu tiskový mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí Jiří Sezemský.

Správa sociálního zabezpečení má na kontrolu nemocného sedm dnů od obdržení žádosti. Pokud nemocný léčebný režim nedodržuje, může mu zaměstnavatel snížit nebo neposkytnout náhradu mzdy vyplácenou v prvních čtrnácti dnech nemoci.

Právě na úspory ve vyplácených náhradách nebo rychlejší kontroly lákají zaměstnavatele také soukromé firmy, které mají kontrolu nemocných jako byznys. „Většinou to dělají detektivní agentury, kromě nich jen pár firem,“ řekl Právu manažer jedné z nich. „Ceny jednorázových kontrol se obvykle pohybují kolem tří set korun za jednoho člověka,“ řekla Právu mluvčí společnosti ABL Zuzana Fryaufová. O svátcích ale může stát i tisíc korun. Firmy, které jsou stálými zákazníky, dostávají výhodnější cenové nabídky.

Firmy čekaly větší zájem o kontroly nemocných

Zájem o kontrolu nemocných je ale menší, než detektivní agentury předpokládaly. „Zájem je, ale očekávali jsme daleko větší,“ řekl Právu soukromý detektiv Josef Nejedlý. Podobně hovoří i jeho konkurenti.

Jejich služby využívají menší firmy s několika desítkami či stovkami zaměstnanců i velké společnosti. Pro řadu malých zaměstnavatelů nebo státní sektor jsou ale externí kontroly nemocných zaměstnanců příliš drahé a raději si je dělají sami.

„Náklady přes externí firmu jsou vyšší, než když to zadáte zaměstnanci, který pro vás již pracuje, v rámci jeho pracovní doby,“ potvrdil Právu také mluvčí jedné z firem, které externí kontrolu zaměstnanců provádějí.

Finance ale nebývají jediným faktorem pro rozhodování zaměstnavatelů. „V letošním roce jsme práva kontroly zaměstnanců zatím nevyužili. Z možností, které existují, bychom pravděpodobně dávali podnět přímo správě sociálního zabezpečení. Hlavním důvodem je, že sami s touto kontrolou nemáme dostatek zkušeností a správa sociálního zabezpečení má zkušenosti nejen s kontrolou, ale i s navazujícími kroky a procesy,“ uvedla pro Právo tisková mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám