Hlavní obsah

Škodovka rozšíří výrobu miliardovou investicí, práci získá 270 lidí

Novinky, Tomáš Holý
Mladá Boleslav
Aktualizováno

Mladoboleslavský závod automobilky Škody Auto v následujících letech značně rozšíří výrobu i počet zaměstnanců. Podnik uspěl ve výběrovém řízení v rámci koncernu Volkswagen. Ten se rozhodl právě v Mladé Boleslavi montovat převodovky.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Článek

Firma do rozšíření výroby investuje 1,5 miliardy korun, navíc práci zde najde dalších 270 lidí. První nové převodovky zde spatří světlo světa na konci příštího roku.

„Škoda Auto v této chvíli produkuje převodovku s označením MQ 200, která je konstruována pro motory s točivým momentem do 200 Nm. Nová převodovka ponese označení MQ 100 a bude určena pro benzínové motory s točivým momentem do 120 Nm,“ uvedl mluvčí společnosti Jaroslav Černý.

Podle něj novější typ převodovky je složený z menšího počtu dílů. Díky tomu je auto o něco lehčí. Až se výroba rozjede naplno, bude jich firma produkovat tisíc denně.

„Nasazení počítáme nejprve do malého rodinného vozu s možností později umístit převodovku do dalších modelů naší značky a dalších malých vozů vyráběných v rámci koncernu Volkswagen,“ prozradil Reinhard Jung, předseda představenstva společnosti Škoda Auto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám