Hlavní obsah

Lidé měli potíže s bankomaty Komerční banky a internetem České spořitelny

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Tisíce lidí měly o víkendu problémy dostat se ke svým účtům. Týkalo se to klientů Komerční banky (KB) a České spořitelny (ČS). Některým zákazníkům prvního ústavu nefungovaly bankomaty, klienti spořitelny se zase nemohli dostat do internetového bankovnictví. V obou případech byla příčinou aktualizace systémů. Stav potrvá po zbytek neděle.

Foto: archiv, Novinky

Článek

V obou případech systémy nefungovaly nebo měly výpadky od pátečního večera. Problémy byly předem avizovány.

Česká spořitelna aktualizovala celé své internetové stránky. Hlavní stránka měla rozhozené položky, které nebyly aktivní. Mluvčí ČS Kristýna Havligerová v sobotu Novinkám řekla, že šlo o jednu z plánovaných a předem avizovaných odstávek na celý víkend.

Potíže s přístupy k účtům prostřednictvím bankomatů Komerční banky měli jen někteří klienti. " Většina našich klientů může bankomaty normálně používat. Všechny transakce se však včera a dnes autorizují proti zůstatku na účtu, který měl klient v pátek. To znamená, že problém se týká pouze malé části klientů, kteří v pátek neměli na svém účtu dost peněz pro výběr hotovosti nebo platbu, kterou chtěli provést teď v průběhu víkendu. Těmto klientům se omlouváme," uvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám