Hlavní obsah

Ministr Janota chystá prodej letiště navzdory ČSSD

Právo, jn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr financí Eduard Janota nepředloží vládě už připravenou novelu zákona o daních z příjmu a pokračovat jeho ministerstvo nebude ani v další fázi penzijní reformy. Naopak ale nepřeruší přípravu privatizace mezinárodního letiště v Praze-Ruzyni.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Eduard Janota

Článek

„Přípravu privatizace Letiště Praha, stejně jako zakázky na likvidaci ekologických škod, by nebylo rozumné zastavit. O finálních řešeních těchto věcí však už nebude rozhodovat tato vláda,“ uvedl v TV Nova Janota.

Reagoval tak na 27 bodů předložených sociální demokracií, z nichž šest se týká právě ministerstva financí. ČSSD jejich splněním podmiňuje svou podporu vládě Jana Fischera. [celá zpráva]

Předseda ČSSD Jiří Paroubek k tomu řekl, že jeho strana bude splnění zmíněných požadavků požadovat. „Pokud tak neučiní ministerstvo financí svým exekutivním rozhodnutím, tak to budeme prosazovat v Poslanecké sněmovně. O to to bude horší,“ prohlásil Paroubek.

O prodeji letiště jedinému zájemci rozhodla předchozí vláda Mirka Topolánka loni v červnu. ČSSD se ho snaží zablokovat zvláštním zákonem, jehož návrh už Sněmovna propustila do druhého čtení.

„Letiště Praha by se privatizovat prostě nemělo. Jde o naše vzdušné moře, a stát by si ho proto měl ponechat ve svém vlastnictví,“ řekl Právu stínový ministr průmyslu a obchodu ČSSD Milan Urban.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám