Hlavní obsah

ČEZ a JAVYS postaví nový blok Bohunic za 100 miliard

Právo, Jiři Ovčáček, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Premiéři České republiky a Slovenska Jan Fischer a Robert Fico jsou rozhodnuti pokračovat v projektu výstavby nového bloku jaderné elektrárny v Jaslovských Bohunicích v hodnotě sto miliard korun (tři miliardy eur). Oznámili to v pátek. Na výstavbě se bude podílet český energetický gigant ČEZ a slovenská Jaderná a vyřazovací společnost (JAVYS).

Článek

"Věřím, že 29. května v průběhu zasedání jaderného fóra v Praze dojde k podpisu významné smlouvy mezi energetickými podniky ČEZ a JAVYS, která bude organizačním základem pro výstavu nového jaderného bloku,“ uvedl v pátek Fico na společné tiskové konferenci.

Fico ocenil, že nový český premiér navštívil Bratislavu okamžitě po své první zahraniční cestě do Bruselu. "Skoro mě až mrzí, že jsem navštívil Bratislavu až týden po jmenování nové vlády,“ reagoval Fischer. Předseda české vlády zdůraznil nadstandardně dobré vztahy obou zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám