Hlavní obsah

Penny Market pohltil všechny konkurenční prodejny Plus v Česku

Novinky, Tomáš Holý

Diskontní řetězec Penny Market ve středu oznámil ukončení převzetí kdysi konkurenční společnosti Plus. Její prodejny přešly pod značku Penny Market. Ta má tak nyní v tuzemsku více než tři sta obchodů.

Článek

Penny Market se tak stal jedničkou mezi diskonty. Jednatel společnosti Martin Peffek na středeční tiskové konferenci uvedl, že obrat společnosti by měl dosáhnout 30 miliard korun ročně.

Řetězec převzal konkurenta loni v létě. Dokonce dubna sjednotil a modernizoval všechny obchody pod značku Penny Market, do rekonstrukce investoval 200 miliónů korun.

Přibude další stovka obchodů

Penny Market plánuje v následujících pěti letech otevřít dalších sto obchodů. „Domníváme se, že ten prostor na trhu ještě je,“ uvedl Peffek. Podle něj tak novou práci získají stovky lidí. Na jednu filiálku připadá totiž deset až třináct zaměstnanců.

Současná jednička mezi diskonty patří do skupiny Rewe. Ta v tuzemsku působí od roku 1997. Penny Market měl v roce 2008 obrat přes 17,5 miliardy korun. V 300 prodejnách zaměstnává šest tisíc lidí. Do skupiny Rewe patří také řetězec Billa či Bipa.

Plus není jediným řetězcem, který v ČR skončil. Již v předešlých letech vyklidil scénu francouzský Carrefour, Julius Meinl, německá Edeka či Delvita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám