Hlavní obsah

Bakalova společnost koupí Čechofracht

Novinky, jas
Ostrava

Společnost OKD, Doprava (OKDD), která patří do skupiny firem podnikatele Zdeňka Bakaly, koupí stoprocentní podíl ve společnosti Čechofracht, která je největším poskytovatelem logistických služeb v ČR. Cenu transakce společnosti nezveřejnily. Novinkám to potvrdil mediální zástupce společnosti Vladimír Bystrov.

Článek

OKDD koupí Čechofracht od kyperské společnosti Hattisburg Enterprises. OKDD je po Českých drahách v tuzemsku druhým největším přepravcem na železnici a jejím vlastníkem je New World Resources Transportation.

"Čechofracht patří dlouhodobě k největším a nejznámějším společnostem na trhu mezinárodní přepravy, jsme proto rádi, že tuto úspěšnou a zavedenou značku můžeme přivítat v rodině OKD, Doprava,“ komentoval obchod Attila Boros, předseda představenstva a generální ředitel společnosti.

Vypořádání transakce bude předcházet schválení Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže a očekává se kolem poloviny letošního roku.

OKDD získala loni v prosinci 90% podíl ve společnosti Belterminal, která provozuje železniční překladiště v běloruském Brestu na hranicích s Polskem. Získala tak kontrolu nad jedním z klíčových dopravních koridorů pro nákladní dopravu mezi Ruskem a Asií a Evropou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám