Hlavní obsah

O nejlevnější auto světa je obrovský zájem, Indie nestíhá vyrábět

Novinky, toh

Indická automobilka Tata je zavalena objednávkami na svůj nový model Nano. O nejlevnější auto světa je tak velký zájem, že firma nestíhá vozy vyrábět, proto je již nyní jasné, že všichni zákazníci nebudou uspokojeni. V úterý o tom informovala BBC.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Tata Nano

Článek

Auto, které se prodává za sto tisíc rupií, tedy za asi 40 tisíc korun, bude automobilka dodávat zákazníkům od začátku června. Firma však uvedla, že bude zákazníky, kteří auto získají jako první, vybírat namátkou.

Tata je totiž schopna do konce příštího roku vyrobit sto tisíc vozů, přičemž jen v dubnu obdržela objednávky od 203 tisíc zákazníků.

Polovina objednávek je na "luxusnější verzi“ toho laciného auta. To znamená, že Tata Nano bude mít klimatizaci či elektrické stahování oken. Automobilka uvedla, že jen dvacet procent zákazníků zatím chtělo základní verzi nejlacinějšího auta světa.

Platí se předem

Jak upozornila BBC, při koupi auta za 100 tisíc rupií musí zájemci zaplatit 95 tisíc hned při objednávce. Při koupi luxusní verze, která přijde na 185 tisíc rupií, musí zákazníci zaplatit zálohu 145 tisíc.

Automobilka doufá, že si Indové značku natolik oblíbí, že by mohli ve velkém "přesedlat“ z motocyklů právě na auta. Podle statistik zde připadá na tisíc lidí jen devět vozů.

Anketa

Koupili byste si indické auto za 40 tisíc Kč?
Ano
60,9 %
Ne
39,1 %
Celkem hlasovalo 31414 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám