Hlavní obsah

SMSky do zahraničí budou u T-mobilu od pátku dražší

Mobilní operátor T-Mobile od pátku sjednotí ceny posílání SMS do zahraničí na pět korun. Pro zákazníky to bude znamenat zdražení, protože dosud platili mezi 1,19 a 3,50 Kč za zprávu. Vyplývá to z informací operátora.

Článek

Podle mluvčí T-Mobilu Martiny Kemrové operátor sjednotil logiku účtování volání a posílání zpráv do zahraničí. Zatímco mezinárodní hovory firma účtuje speciální sazbou, mezinárodní SMS byly dosud účtovány podle vnitrostátního ceníku, přestože jde o službu poskytovanou mimo hranice ČR.

Kvůli zdražení SMS chtělo několik desítek zákazníků T-Mobilu firmě vypovědět smlouvu. Firma jejich požadavek neuznala, protože podle jejího výkladu nejde o podstatné zhoršení smluvních podmínek. Někteří z nich si proto na postup operátora stěžovali u Českého telekomunikačního úřadu.

Ke stejnému kroku přistoupila již v loňském roce konkurenční Telefónica O2, která si také účtuje pět korun. Nejlevnější SMS do zahraničí tak bude mít Vodafone, který si podle vyjádření firmy bude i nadále účtovat od 1,19 Kč dle zvoleného tarifu.

Měsíčně zákazníci T-Mobile odešlou zhruba čtyři milióny zpráv do zahraničí. Tuto službu loni využilo 336 tisíc zákazníků. T-Mobile je s 5,4 miliónu zákazníků největším tuzemským mobilním operátorem.

Reklama

Výběr článků

Načítám