Hlavní obsah

Škodovka nestíhá vyrábět fabie, zvažuje rozšíření výroby

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda Auto díky šrotovnému nezvládá vyrábět fabie. Zejména v Německu a na Slovensku, ale i v Česku, kde šrotovné není zavedeno, je o vozy takový zájem, že zákazníci musí dlouho čekat na jejich dodání. Firma se chce v ideálním případě zaměřit právě na výrobu fabií. Informovaly o tom škodovácké odbory.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Článek

Zájem o nové vozy by podle předběžných plánů škodovky měl uspokojit závod ve Vrchlabí, kde se dosud pracuje na octaviích. Ještě loni se předpokládalo, že by zde mateřský koncern Volkswagen vyráběl svou novou modelovou řadu Up, jenže tato auta se budou nakonec montovat v Bratislavě. [celá zpráva]

Podle Klause Dierkese z představenstva společnosti se kromě rozšíření výroby ve Vrchlabí nadále zvažují přesčasy v podobě pracovních sobot a z části i během hromadných dovolených.

V posledním půlroce je výroba ve škodě Auto jako na houpačce. Nejprve musela společnost kvůli hospodářskému poklesu v závěru loňského roku několikrát omezovat výrobu, díky šrotovnému se však trend obrátil.

Škoda Auto na vládních dotacích na ekologickou likvidaci starých aut jako jedna z mála automobilek prozatím vydělala. Například v sousedním Německu se tak dostala do popředí zájmu. Podle odborů se zde prodalo během několika týdnů tolik aut, co jindy za celý rok.

I přes v současnosti zvýšenou poptávku si firma uvědomuje, že po vypršení šrotovného poptávka opět opadne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám