Hlavní obsah

Šéf problémové banky Freddie Mac spáchal sebevraždu

Novinky, toh
Aktualizováno

Finanční ředitel americké hypoteční banky Freddie Mac David Kellermann byl ve středu nalezen mrtev ve svém domě. Informovala o tom americká média. Od začátku se spekulovalo o sebevraždě, kterou podle agentury Reuters policie později potvrdila.

Foto: Jason Reed - Reuters, Freddie Mac, Novinky

Článek

Jednačtyřicetiletý Kellermann pracoval pro Freddie Mac šestnáct let. Policie byla k jeho ostatkům do jeho domu ve Virginii přivolána v pět hodin ráno. 

Fraddie Mac je jednou z největších hypotečních agentur ve Spojených státech. Společně s Fannie Mae tvoří pilíř hypotečního trhu v USA.

Foto: Jason Reed - Reuters, Freddie Mac, Novinky

Ve finanční krizi, která naplno propukla na konci loňského léta, byly tyto finanční domy těžce zasaženy. Freddie Mac loni prodělal 50,1 miliardy dolarů, to je více než bilión korun. Obě společnosti patřily mezi ty, které vláda nenechala padnout.

Před časem se zabil německý miliardář

Kellermannova smrt není v uplynulém roce první tragickou událostí mezi významnými finančníky. Například na začátku ledna spáchal sebevraždu německý miliardář Adolf Merckle. Průmyslník skočil pod vlak údajně kvůli finanční krizi. [celá zpráva]

Jeho rodina měla kvůli špatným investicím do akcií automobilky Volkswagen přijít zhruba o 400 miliónů eur, tehdy 10,4 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám