Hlavní obsah

RWE Transgas klesl zisk téměř o 22 procent na deset miliard

Celé skupině RWE v Česku vzrostly tržby o 32 procent na 125 miliard korun, čistý zisk klesl o osm procent na 14,8 miliardy korun. Stejně jako v případě RWE Transgas, jehož zisk se loni propadl téměř o 22 procent na 10 miliard Kč, i na výsledky celé skupiny mělo vliv teplé počasí, které se stejně jako v předchozích dvou letech projevilo nižší spotřebou plynu v Česku. Tržby vzrostly hlavně díky vyšším prodejům zemního plynu v zahraničí, zisk srazily jednorázové účetní operace.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podíl RWE na trhu konečných zákazníků pro rok 2009 klesl ze 72 na 69 procent. "Nicméně poprvé od liberalizace lze říci, že jsme stabilizovali naše postavení, a dokonce získali od konkurence zpět první velké zákazníky," uvedl předseda představenstva RWE Transgas Martin Herrman.

Společnosti skupiny RWE v Česku organizačně patří pod divizi RWE Energy. Řídicí společností v Česku je společnost RWE Transgas, jejímiž hlavními obchodními aktivitami jsou dovoz zemního plynu a obchod se zemním plynem.

Skupina RWE je největším obchodníkem se zemním plynem v Česku. Koncern má v Česku více než 2,3 miliónu zákazníků a ovládá dvě desítky společností, mezi něž patří mimo jiné regionální prodejci a distributoři, tranzitní společnost RWE Transgas Net a RWE Gas Storage, která se stará o podzemní zásobníky. Společnost v Česku zaměstnává více než 4900 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám