Hlavní obsah

Koruna nečekaně "zamrzla", nikoho nezajímá

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká měna po mnoha bouřlivých měsících zažívá již několik dní nečekaně klidné období. Zájem investorů ochabl, proto se kurz koruny doslova převaluje na stejných hodnotách již týden vkuse. Novinkám to potvrdil analytik Komerční banky Miroslav Frayer.

Foto: Ondřej Lazar Krynek (koláž), Novinky

Článek

Již pátý den v řadě se koruna pohybuje jen v řádu několika haléřů oběma směry, přičemž podle serveru Patria Online se ve čtvrtek před polednem kurz tuzemské měny pohyboval na 26,55 Kč/EUR a 19,95 Kč/USD. Přitom i okolní regionální měny „dělají větší pohyby“, jen koruna stojí.

„Těžko říct, proč je ta situace tak uklidněná. Možná na to mají vliv Velikonoce, protože v pátek se nebude na některých trzích neobchodovat. Aktivita investorů je nízká, je mrtvo,“ řekl Novinkám Frayer.

Podle něj zájem investorů o naši měnu není, navíc je měna v současnosti nadhodnocená. Jelikož makroekonomické zprávy z tuzemské ekonomiky napovídají, že ČR se nachází v recesi, koruna by se měla nacházet na slabších úrovních.

Pro ekonomické analytiky je příliš stabilní měna, ale zároveň i příliš rozkolísaná, těžko předvídatelná. Odborníci mají problém predikovat další vývoj kurzu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám