Hlavní obsah

Japonsko si zoufá, na boj s krizí dá dalších 100 miliard dolarů

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonsko chce povzbudit domácí ekonomiku obřím balíkem peněz. K již schváleným 12 biliónům jenů nyní vláda přihodí dalších 10 biliónů jenů, tedy asi 99 miliard dolarů. V pondělí o tom informovala BBC.

Článek

„Premiér nám představil soubor opatření, která obsahují i výdaje, jež tvoří více než dvě procenta HDP. Peníze půjdou na podporu padající ekonomiky, která oslabuje více než jiné země,“ uvedl tamní ministr financí Kaoru Yosano. Dodal, že detaily současné podpory budou zveřejněny v pátek.

Peníze by měly jít zejména na udržení zaměstnanosti, na podporu skomírajících firem a na povzbuzení regionálních ekonomik. Vládní výdaje by také měly směřovat do zdravotnictví.

Druhá největší ekonomika světa se stejně jako mnoho jiných evropských, asijských či amerických zemí potýká s hospodářským poklesem. Jak uvedla BBC, v Japonsku je propad tamního hospodářství větší než například v Evropě.

Reklama

Výběr článků

Načítám