Hlavní obsah

Každý desátý Američan živoří, dostává podporu na nákup potravin

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hospodářský krize značně otřásla Spojenými státy. Kvůli ní každý desátý Američan dostává speciální příspěvek na nákup potravin. Takovéto podpory využívá rekordních 32,2 miliónu Američanů. V pátek o tom informovala agentura Reuters.

Článek

Podle posledních statistik počet zájemců o potravinový program stále roste. V lednu činila průměrná dávka na osobu 112,82 dolaru, tedy asi 2256 korun. Peníze jsou určené pouze na nákup potravin.

V lednu zájem o příspěvek vrostl ve 46 z 50 států. Celkově se do programu nově zapsalo 580 tisíc lidí, tedy o 1,3 procenta více než v prosinci. Největší nárůsty, a to o více než pět procent, byly zaznamenány ve státech Vermont, Aljaška či Jižní Dakota. Potravinového příspěvku využívá nejvíce lidí v Texasu (2,984 miliónu lidí), Californii (2,545 miliónu lidí) či v New Yorku (2,211 miliónu lidí).

Zájem o potravinovou podporu roste s tím, jak přibývá nezaměstnaných. Podle únorových statistik byla v USA míra nezaměstnanosti na 8,1 procenta. Což bylo nejvíce za uplynulých 25 let.

„Je to těžké období pro nízkopříjmové rodiny a jednotlivce, zároveň je to náročné období pro organizace, které se jim snaží pomoci,“ komentovala Valentine Breitbarthová ze sdružení Bread for the City, která ve Washingtonu pomáhá chudým rodinám.

Reklama

Výběr článků

Načítám