Hlavní obsah

Renault přesune jeden závod ze zahraničí zpět do Francie

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Renault se nechala zlákat vládní pomocí a rozhodla se stáhnout jednu výrobní linku ze Slovinska zpět do Francie. V pátek o tom informovala BBC.

Foto: Cesar Ferrari, Reuters

Článek

Renault závod přesune na předměstí Paříže, kde díky tomu vznikne 400 nových pracovních míst. Minulý měsíc totiž vláda odsouhlasila půjčky ve výši tří miliard eur pokud výrobci aut udrží v zemi stávající pracovní místa.

Podle agentury AP se výroba přesune do závodu Flins poblíž Paříže, kde se montují vozy Renault Clio. Mluvčí Renaultu ujistil, že ve Slovinsku nebudou lidé propuštěni.

Autoprůmysl se již několik měsíců potýká s poklesem prodejů. Kvůli hospodářskému poklesu byly firmy nuceny zastavovat výrobu a propouštět.

Před několika týdny dokonce francouzský prezident Nicolas Sarkozy chtěl, aby francouzské automobilky Peugeot a Citroën stáhly výrobu v kolínské továrně TPCA z České republiky zpět do Francie. To však vyvolalo vlnu nevole a prezident posléze od toho záměru ustoupil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Peugeot potvrdil, že z Česka neodejde

Francouzská automobilka PSA Peugeot Citroën nemá v plánu stěhovat svůj závod z České republiky do Francie, kde sídlí centrála firmy. Na dotaz ČTK to v pátek...

Výběr článků

Načítám