Hlavní obsah

Nová škodovácká tramvaj pro Prahu se již prohání po Plzni

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Nová tramvaj pro Prahu Škoda ForCity již vyjela z plzeňského závodu. Firma Škoda Transportation ji v těchto dnech testuje právě v Plzni. Tramvaj totiž splnila podmínky pro zahájení provozu na kolejích. Ve čtvrtek o tom informovala společnost.

Článek

„Tramvaj Škoda ForCity absolvuje několikatýdenní zpravidla noční zkušební jízdy v Plzni s cílem doladit všechny podstatné funkce vozidla tak, aby byla řádně připravena k přesunu na tratě Prahy,“ informoval podnik.

Tramvaj ForCity bude několik týdnů jezdit v noci po Plzni.

FOTO: Škoda Transportation, Bez zdroje

Nová tramvaj je plně nízkopodlažní a v budoucnu se má stát páteří tramvajové dopravy hlavního města. Na 250 vozů škoda ForCity má kapacitně nahradit pět stovek starších typů T3. První nové tramvaje by po Praze měly jezdit již na konci letošního roku.

Nová tramvaj pro Prahu z dílny Škody Transportation

FOTO: Škoda Transportation

Škoda ForCity:
Tříčlánková jednosměrná tramvaj je navržena pro 61 sedících a až 239 stojících cestujících. Je dlouhá 31,4 m, široká 2,46 m a výška vozidla přes sběrač je 3,6 m. Maximální dovolená rychlost je 60 km/h. Vnitřní vybavení tramvaje, rozmístění sedaček a záchytný systém je možné dále upravovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám