Hlavní obsah

České aerolinie loni zvýšily zisk na půl miliardy

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

České aerolinie v loňském roce zvýšily svůj zisk před zdaněním o 389 miliónů korun na půl miliardy korun. Společnost to uvedla ve čtvrtek v tiskové zprávě. Dodala, že hospodářské výsledky ovlivnila kromě krize drahá ropa v první polovině roku.

Článek

„Výsledek ovlivnily rekordní ceny ropy v prvním pololetí roku 2008. Dosáhla maximální ceny 147 dolarů za barel v polovině července. Díky kvalitnímu zajištění paliva v kombinaci se zajištěním kurzů měn byl dopad ceny paliva do hospodářství ČSA jen -400 miliónů korun proti plánu,“ uvedla společnost.

Viceprezident pro ekonomiku ČSA Luboš Černý uvedl, že bez toho zajištění by byl dopad na hospodaření firmy o 1,2 miliardy korun vyšší.

Kvůli začínající krizi, která v druhé polovině roku zbrzdila celé letecké odvětví, se ČSA snížily výnosy o 400 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Air France-KLM chce podat nabídku na koupi ČSA

Francouzsko-nizozemská letecká společnost Air France-KLM chce do několika týdnů předložit předběžnou nabídku na převzetí českého leteckého přepravce ČSA. Na...

Výběr článků

Načítám