Hlavní obsah

V anketě o nejabsurdnější poplatek zvítězila platba za nadměrný vklad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anketa o nejabsurdnější bankovní poplatek má vítěze. Ve finále hlasovalo 33,17 procenta účastníků soutěže pro poplatek za nadměrný vklad. Druhé místo obsadil s 23 procenty poplatek za vklad na přepážce na vlastní účet a třetí poplatek za připsání úroku, za absurdní jej označilo 18,5 procenta hlasujících.

Foto: Novinky

Článek

Ve čtvrtém ročníku soutěže serveru bankovnipoplatky.com hlasovalo celkem 33 726 lidí. Finále se pak zúčastnilo 5783 hlasujících, z toho bylo 4095 občanů České republiky a 1688 Slováků.

 "Pořadí na prvních třech místech bylo v ČR a SR naprosto totožné," podotkl provozovatel serveru Patrik Nacher.

Když se anketa konala poprvé, respondenti označili za nejabsurdnější poplatek za příchozí platbu. Ve druhém ročníku to byl poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky. V loňském roce zvítězil poplatek za vedení běžného účtu. V poslední soutěží nebyli minulí vítězové zařazeni, aby tak dostaly prostor i jiné absurdní poplatky. 

Na většinu nejabsurdnějších bankovních poplatků podle Nachera banky různými způsoby reagovaly, ať už jejich snížením, úpravou či úplným zrušením. Řada z bank, však "absurdní poplatky" svým klientům nadále účtuje.

Výsledky finálového hlasování:
1. poplatek za nadměrný vklad - 33,17 procenta hlasů
2. poplatek za vklad na přepážce na vlastní účet - 23,02 pct.
3. poplatek za připsání úroku - 19,93 pct.
4. poplatek za vložení variab. symbolu do příkazu k úhradě - 12,80 pct.
5. poplatek za předčasně splacený úvěr - 12,57 pct.

Reklama

Výběr článků

Načítám