Hlavní obsah

Nošovický Hyundai obnovuje nábor zaměstnanců

Právo, Anna Bortlíčková
NOŠOVICE

Nošovická automobilka Hyundai, která začátkem roku kvůli propadu poptávky po nových autech na evropských trzích odložila start druhé směny původně plánovaný na první čtvrtletí a rovněž pozastavila nábor zaměstnanců, nyní nábor obnovuje. Kvůli rostoucí poptávce chce firma spustit druhou směnu co nejdříve. Právu to v pátek řekl mluvčí Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) Petr Vaněk.

Článek

Podle Vaňka automobilka potřebuje přijmout stovky zaměstnanců. Nábor obnovuje od 2. března. „Nahlásili nám několik stovek volných míst,“ potvrdil Právu vedoucí odboru trhu práce Úřadu práce ve Frýdku-Místku Vladimír Patáčik, počet však nechtěl upřesnit. „Představuje to zhruba 50procentní nárůst počtu pracovních příležitostí, které jsme aktuálně měli v registru,“ uvedl.

Frýdecko-místecký úřad práce před nahlášením poptávky automobilky registroval v posledních dnech přes 600 volných pracovních míst. Z toho vyplývá, že Hyundai poptává 300 nových zaměstnanců. „Jsme samozřejmě rádi, že i za současné situace se automobilce Hyundai daří postupně naplňovat její záměr a vytváří nová pracovní místa. Ta budou příležitostí pro uplatnění lidí uvolňovaných z jiných firem,“ doplnil Patáčik. „Nepochybuji, že bude o místa v automobilce velký zájem,“ řekla mluvčí Úřadu práce v Ostravě Svatava Baďurová.

Podle Vaňka vedení HMMC o obnovení náboru pracovníků pro druhou směnu rozhodlo v souvislosti s rostoucí poptávkou po vozech Hyundai i30 a i30 cw (kombi) vyráběných v Nošovicích. Firma bude nabírat zaměstnance do dělnických, technických a administrativních pozic. Cílem je podle Vaňka co nejrychleji naplnit personální stavy a připravit vše pro brzké zahájení druhé směny. Termín jejího spuštění však neupřesnil. „Čím dříve to bude, tím lépe,“ řekl. V lednu přitom závod kvůli nedostatku objednávek několik dní nevyráběl.

Plánují pracovní soboty

Automobilka aktuálně zaměstnává přibližně 1760 lidí. Nošovický závod v jednosměnném provozu podle Vaňka nyní vyrábí na plný výkon. „Nadále platí, že v březnu plánujeme i pracovní soboty, abychom stihli pokrýt zakázky,“ dodal. Plný výkon na jedné pracovní směně podle informací Práva představuje výrobu přibližně 370 vozů.

Sériovou výrobu nošovická továrna Hyundai spustila loni v listopadu. Několik měsíců závod vyráběl jen model i30 v provedení hatchback, od 23. února byla výroba doplněna o verzi i30 cw (kombi).

Reklama

Výběr článků

Načítám