Hlavní obsah

Obama podepsal 787 miliard pro americkou ekonomiku

WASHINGTON

Americký prezident Barack Obama v úterý podepsal návrh zákona, který dá americké ekonomice na pomoc dalších 787 miliard dolarů (asi 18 biliónů korun). Sumu minulý týden schválil Kongres. Peníze půjdou především na vytvoření nových pracovních míst. Měly by jich vzniknout až čtyři milióny.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Americký prezident Barack Obama podepisuje zákon, který dá americké ekonomice injekci 878 miliard dolarů. Přihlíží viceprezident Joe Biden.

Článek

K tak masivní podpoře ekonomiky Američané nesáhli několik desítek let. Obama už před hlasováním v Kongresu řekl, že bez přijetí plánu by americké ekonomice hrozila katastrofa. Zdůraznil, že je potřeba přijmout pomoc rychle.

Obama a jeho tým původně chtěli ekonomiku podpořit částkou 825 miliard dolarů, obě komory si ale odhlasovaly vlastní návrh, který koncem minulého týdne sladily.

Kromě ekonomiky už administrativa podpořila bankovní sektor a chystá se na pomoc největším automobilkám. Do bank a finančních institucí dala vláda na konci loňského roku už balík ve výši 700 miliard dolarů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám