Hlavní obsah

ČOI zakázala prodej nebezpečných dětských bund a hraček

Nebezpečná šňůrka na dvou druzích bund může způsobit dětem poranění, nebo je podle Česká obchodní inspekce (ČOI) dokonce v krajním případě udusit. Inspekce objevila na trhu také tři nebezpečné hračky, které obsahují nepovolené množství ftalátů anebo mají špatnou konstrukci.

Článek

ČOI v pondělí okamžitě zakázala prodej dětských bund JIA DA LI a Ku Go. "Šňůry na stažení na kapuci představují vážné riziko pro spotřebitele. Může dojít k poranění nebo udušení následkem nepředvídatelného zachycení šňůrami na stažení u dětského oblečení," uvedla v pondělí ČOI na svých internetových stránkách.

:. Dětem nebezpečná bunda JIA DA LI

Pokud se šňůrka na kapuci prudce zatáhne za koncovku a pustí, tak podle odborníků může způsobit poranění očí nebo obličeje.

Nebezpečné je podle inspektorů také hračka ve tvaru nosorožce a sada mačkacích míčků, protože tyto výroky obsahují nadlimitní množství ftalátů. Ftaláty poškozují imunitní systém člověka a mohou způsobovat vrozené vady, kardiovaskulární problémy či neplodnost.

:. Skákadlo Nosorožec

ČOI zakázala rovněž prodej soupravy osmi druhů barevných plastových chrastítek Baby Rattle Set, protože mají špatnou konstrukci a mohou děti poranit. Podrobnosti o rizikových výrobcích lidé najdou na internetových stránkách www.coi.cz.

:. Sada chrastítek

:. Mačkací míčky

Reklama

Související články

Figurka Teletubbies může udusit dítě

V Česku se prodávala nebezpečná hračka oblíbené postavičky z kresleného seriálu Teletubbies. Obchodníci chtěli vytěžit z popularity Teletubbies, ale panáčka na...

Výběr článků

Načítám