Hlavní obsah

Dráhy vypsaly tendry na údržbu vozového parku za 3,7 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České dráhy vypsaly sérii výběrových řízení na periodické opravy a údržbu vozového parku v celkové hodnotě zhruba 3,7 miliardy korun. Největší položkou je oprava starých pantografů za 635 milionů korun. Zakázky budou mít trvání tři roky. Vyplývá to z informací v úředním věstníku Evropské unie Tenders Electronic Daily.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Vypsání výběrových řízení potvrdil mluvčí ČD Ondřej Kubala. Uvedl, že Českým drahám skončila koncem loňského roku víceletá smlouva a nyní hledají nové partnery. "Letos ve druhém čtvrtletí se začne s opravami již podle nové smlouvy," řekl mluvčí.

Dráhy celkem vypsaly 13 soutěží, z toho šest se týká lokomotiv a dalších hnacích vozidel, v sedmi tendrech dráhy hledají opraváře vagonů. V téměř všech soutěžích jde o stamiliónové zakázky.

Ve dvou tendrech se zájemci utkají o částku přesahující 600 milionů korun; vedle oprav pantografů to je více než 600 pravidelných oprav osobních vagonů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám