Hlavní obsah

Koruna po sérii propadů bleskově posílila vůči dolaru i euru

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká měna v posledních dnech provádí divy nevídané. Po sérii propadů začala nový týden skokovým růstem. Vůči dolaru ze závěru minulého týdne posílila v pondělí téměř o korunu. V pátek se kurz dostal nad 22 korun za dolar, v pondělí zakotvil pod hranicí 21 Kč/USD. Koruna zpevnila i vůči euru.

Foto: Milan Malíček, Právo

Česká měna si v pondělí polepšila.

Článek

„Na počátku nového týdne se vrátil na finanční trhy optimismus. To se projevilo v posilování regionálních měn,“ komentoval analytik Komerční banky Miroslav Frayer.

Po překotném vývoji z předešlých dní, kdy česká měna spadla nad hranici 28 korun za euro, se trend obrátil, stejně jako u dolaru. Odpoledne totiž koruna během krátké chvilky posílila o 40 haléřů a po 16. hodině se obchodovala na 27,60 Kč/EUR.

„Proti americké měně bylo zpevnění ještě razantnější, když rozdíl mezi nejdražší a nejlevnější cenou, za kterou se dal dnes koupit jeden dolar, byl 80 haléřů,“ komentoval Frayer.

Analytici již před časem avizovali, že pád koruny k nejslabším hodnotám za několik let nebude nekonečný. V dlouhodobějším výhledu by však česká měna měla nadále oslabovat.

Reklama

Související články

Koruna zažívá druhý den po sobě strmý pád

Velké oslabování české měny nebere konce. Den poté, co vůči euru oslabila na nejnižší úroveň za více než rok, se doslova zřítila i proti dolaru. Její kurz je...

Výběr článků

Načítám