Hlavní obsah

Výroba v automobilce Hyundai tento týden jede bez omezení

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výroba v automobilce Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku v pátek odstavena nebude, aktuálně má firma zajištěný odbyt i pro páteční produkci. „Momentálně objednávky jsou, takže tento týden pracujeme i v pátek,“ řekl Právu předseda odborové organizace Radek Kuchař.

Článek

Vedení HMMC 6. ledna kvůli propadu poptávky po nových autech na evropském trhu rozhodlo o omezení výroby v nošovickém závodě na čtyři pracovní dny v týdnu, od pondělí do čtvrtka, s tím, že toto rozhodnutí platí na leden.

Kolem 1800 zaměstnanců automobilky tak kvůli odstávce poprvé v pátek 9. ledna zůstalo doma za 68 procent průměrné mzdy. Minulý týden pak automobilka vyráběla pouze dva dny, pro nedostatek objednávek byla výroba odstavena od středy do pátku. Tento týden jede bez omezení.

Výrobní rozvrh automobilky kopírují také její hlavní subdodavatelé. Například nošovický výrobce autosedaček Dymos Czech Republic, jehož montážní linka ve dnech odstávky výroby v Hyundai rovněž stála. „Zítra jsme všichni v práci. Jsme, samozřejmě, rádi,“ řekl Právu personalista firmy Dymos Zbyněk Dvořák.

O úpravě letošního plánu nošovické automobilky, který předpokládá výrobu 185 tisíc vozů, podle Vaňka zatím nebylo rozhodnuto. „Výroba ale letos určitě nedosáhne původně předpokládaných 185 tisíc aut. Fyzicky to není možné stihnout, protože druhá směna nebude spuštěna v prvním kvartálu, jak jsme původně počítali, ale později,“ řekl. Kolik aut letos bude v Nošovicích vyrobeno, nedokáže nyní nikdo říct, dodal Vaněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám