Hlavní obsah

Na Slovensku padl rekordní jackpot 11 miliónů eur

Právo, ČTK, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA
Aktualizováno

Rekordní výhra více než 11 miliónů eur (skoro 303 milionů Kč) padla ve druhém tahu slovenské hry Loto. Šťastný výherce správně tipoval všech šest potřebných čísel. V zemi tak končí sázková horečka, které se po několik týdnů aktivně zúčastnili nejen Slováci, ale také občané sousedních států.

Článek

Jak Právu potvrdila mluvčí sázkové společnosti Tipos Barbara Písecká, výhra bude vyplacena v plné výši. „Pro tak vysokou výhru se musí výherce dostavit osobně do bratislavské centrály společnosti. Pokud tak neučiní do 35 dní od losování, výhra propadne,“ uvedla.

Jackpot poprvé v historii překročil částku 300 miliónů Sk už před Vánocemi.

"Sázka byla podaná přes internet," řekla mluvčí Tiposu Barbara Písecká. Bližší informace podle ní poskytne společnost v pondělí. Výherce se "trefil" do vylosovaných čísel 38, 34, 9, 27, 22 a 40.

Výhra se nezdaňuje

Rostoucí jackpot ve druhém tahu Lota se nepodařilo nikomu "rozbít" od začátku loňského dubna. Na podzim ho Tipos navýšil o mimořádnou prémii, 100 miliónů slovenských korun (91,5 miliónu Kč). Eura na Slovensku platí do začátku letošního roku.

Rekordní výhra je asi 1301krát vyšší než roční hrubý plat průměrného Slováka. Výhra z Tiposu se nezdaňuje. Výherce si ji může vyzvednout do 35 dní od dnešního losování v sídle společnosti Tipos.

Šance uhádnout správnou šestici čísel je prý jedna ku 14 milionům. S rostoucím jackpotem se zvyšoval i počet sázejících. Štěstí podle ní zkoušeli i cizinci, zejména pak Češi.

Dosavadní nejvyšší výhru v historii Lota ve výši 102,25 miliónu slovenských korun získal jeden sázející v listopadu 2007.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám