Hlavní obsah

Pražské letiště koupilo pozemky pro novou dráhu za čtyři miliardy

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Letišti Praha se již podařilo vykoupit veškeré pozemky, na kterých by měla vzniknout nová vzletová a přistávací dráha. Dvěma desítkám vlastníků dalo za pozemky o rozloze necelých 80 hektarů přes čtyři miliardy korun. V pondělí o tom informovala mluvčí firmy Eva Krejčí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Pozemky se staly součástí majetku pražského letiště již v pátek. „Vedení Letiště Praha kladlo v rámci složitých mnohaměsíčních jednání s dosavadními vlastníky pozemků důraz nejen na vyjednávání kupní ceny, ale také na ošetření možných rizik a zajištění garancí pro stávajícího i budoucí vlastníky letiště,“ uvedla Krejčí.

Nejsložitější vyjednávání bylo se společností Penta, která vlastnila největší část pozemků. Letiště muselo pro uzavření dohody splnit několik blíže neurčených podmínek. Penta naopak zajistila mimo jiné pro krytí potenciálních rizik zvláštní garance od renomovaných zahraničních bank.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám