Hlavní obsah

Škoda Auto bude i nadále vyrábět octavie v Bratislavě

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto výrobu octavií z Bratislavy nestáhne, jak původně zamýšlela. Firma chce v bratislavském závodě Volkswagenu vyrobit v příštím roce zhruba stejně kusů modelu Octavia jako letos. Novinkám to potvrdil mluvčí společnosti Jaroslav Černý.

Článek

"Důvodem je naplnění výrobních kapacit v rámci koncernu," řekl Černý. Odmítl však komentovat, kolik vozů by se v Bratislavě mělo vyrobit. Podle ČTK by se mělo jednat o dvacet tisíc aut. 

O přesun výroby octavií do Česka se snažily škodovácké odbory. 

Octavia je v současnosti nejprodávanějším modelem automobilky, podle statistik je každá druhá prodaná Škodavka právě octavia. Kromě Mladé Boleslavi se vyrábí i ve Vrchlabí, a to ve verzi combi. Nejpopulárnější škodovky se montují i v zahraničních závodech v Indii, Číně, Rusku, na Ukrajině a v Bosně.

V minulém roce automobilka prodala 72 529 vozů Škoda Octavia Tour, což je Octavia první generace, a 237 422 vozů Škoda Octavia. Během letošního prvního pololetí si octavii koupilo 186 487 zákazníků, což byl meziroční nárůst o 27,1 procenta. Kvůli recesi v automobilovém průmyslu však bude růst prodeje ve druhém pololetí nižší.

Reklama

Výběr článků

Načítám