Hlavní obsah

Policie nabízí práci propuštěným ze Škody Auto

– MLADÁ BOLESLAV
Právo, Radek Plavecký

Mladoboleslavskou Škodu Auto už muselo opustit asi 1500 lidí zaměstnávaných v automobilce prostřednictvím pracovních agentur. Ne všichni však budou mít problém najít novou práci. Zaměstnání jim nabídne policie a pravděpodobně i město. Novou práci by mohlo najít až několik stovek lidí.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Článek

„Dá se očekávat, že automobilka uvolní dalších 2500 agenturních pracovníků, kteří tam ještě pracují. Naopak nás firma stále ujišťuje, že kmenových pracovníků se propouštění nedotkne,“ řekl Právu primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati (ODS).

Propouštění pracovníci jsou převážně cizinci z Polska, Slovenska, Vietnamu a mnoha dalších zemí a městští strážníci už se začínají potkávat s novými bezdomovci, jimiž se stali právě někteří propuštění.

„Zatím neevidujeme zvýšenou kriminalitu ve městě, ale musíme s tím počítat,“ dodal další policista Ladislav Mareš. Přesto v centru města není potulující se cizinec s igelitovou taškou a lahví alkoholu v ruce žádnou výjimkou a místní lidé už na to začínají upozorňovat.

Policii chybí stovky lidí

Zatímco v automobilce je pracovníků nadbytek, středočeské policii chybí šest stovek lidí. Proto policie bere do svých rukou částečně i řešení samotné krize a sotva se začalo mluvit o propouštění, má náhradu.

„Nabízíme uplatnění mužům i ženám se středoškolským vzděláním, dobrou fyzickou i psychickou kondicí a zájmem o práci s jistotou kariérního růstu a nadstandardního příjmu. Případné zájemce o zaměstnání přivítáme každý pracovní den na Okresním ředitelství Policie České republiky v Mladé Boleslavi,“ nabízel mluvčí policie David Schön.

Informace o náboru a možnosti pracovního uplatnění u policie mohou zájemci získat i na bezplatném telefonu 800 880 910 nebo na webových stránkách .

Informace o náboru a možnosti pracovního uplatnění u policie mohou zájemci získat i na bezplatném telefonu 800 880 910 nebo na webových stránkách . Práci nabídne propuštěným nejspíš i město.

„Ještě o tom budu jednat s úklidovou firmou, ale chceme velmi omezit strojové čistění chodníků a vrátit se k ručnímu zametání, které je mnohem kvalitnější. Tím vznikne určitě několik pracovních míst, která můžeme propuštěným cizincům, kteří se nevrátí do své vlasti, nabídnout a zaměstnat je,“ řekl primátor Nwelati.

Reklama

Výběr článků

Načítám