Hlavní obsah

Dálnice D11 do Hradce Králové bude o tři kilometry delší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Dálnice D11 z Prahy do Hradce Králové bude od 15. prosince o zhruba tři kilometry delší. Sjezd z dálnice již nebude u Libišan, ale až u Praskačky. Řekla to mluvčí ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková. Prodloužením dálnice si oddechne asi 400 obyvatel Libišan, přes které se dva roky od otevření dálnice na konci roku 2006 valila veškerá doprava z autostrády.

Článek

K novému sjezdu u Praskačky řidiče jedoucí z Hradce Králové navede dopravní značení. Sjezd u Libišan bude pro veškerou dopravu uzavřen. Nový sjezd z dálnice nadále nebudou moci využívat řidiči nákladních automobilů. Ve směru od Prahy budou kamiony z dálnice stále sjíždět v Novém Městě u Chlumce nad Cidlinou. V Novém Městě také budou dál na dálnici najíždět ve směru od Hradce Králové.

Omezení pro nákladní automobily bude platit do dostavby mimoúrovňové křižovatky u Opatovic nad Labem, která umožní napojení dopravy z dálnice na hlavní silnici mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Opatovická křižovatka by měla být hotová do konce roku 2009.

Úplnému dostavění dálnice až do Hradce Králové v posledním čtyřkilometrovém úseku zatím brání nedořešená výměna pozemků farmářky Ludmily Havránkové pod dálnicí za jiné pozemky státu. Výměnu pozemků v říjnu schválila vláda. Pokud se směna uskuteční, měla by dostavba celé dálnice do Hradce trvat necelé dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám