Hlavní obsah

O pohádkových 135 miliónů ve Sportce se nejvíce porvou Pražané

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nejvášnivějšími sázkaři v loterijní hře Sportka jsou Středočeši a Pražané. Naopak nejméně se po miliónových výhrách natahují Jihočeši. Vyplývá to z dlouhodobých statistik společnosti Sazka.

Článek

Jelikož středeční jackpot Sportky nepadl, lze tedy předpokládat, že o pohádkových 135 miliónů korun, o které se bude hrát v neděli, se opět budou nejvíce rvát Pražané se Středočechy.

Sazka zatím nemá konkrétní údaje o sázkách na středeční losování Sportky. Z dlouhodobých statistik však vyplývá, že v průměru Češi prosázejí 80 korun za sázku. „To je pět sloupců, tedy polovina tiketu. V průběhu tohoto týdne očekáváme nárůst až o tři čtvrtiny sázkařů i sázek,“ řekl Novinkám mluvčí společnosti Zdeněk Zikmund.

Čechy totiž velké výhry lákají, proto přibývá zejména svátečních sázkařů. Ti pravidelní naopak neváhají dát více.

Připomněl, že pokud by někdo vyhrál 135 miliónů korun, stal by se nejúspěšnějším sázkařem za více než 50 let. Jestliže by někdo vyhrál „jen“ 85 miliónů korun, tedy částku bez 50 miliónové prémie, umístil by se v tabulkách na čtvrtém místě.

Podle statistik je Sazka v letošním roce nejštědřejší. V pomyslném žebříčku deseti nejvyšších výher se letos umístili hned tři sázkaři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám