Hlavní obsah

Ruzyňské letiště už nebude nejdražší, restaurace výrazně zlevnily

Právo, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražská Ruzyně by už brzy neměla být z hlediska stravovacích služeb nejdražším letištěm ve střední Evropě. S tímto nechvalným primátem slibuje skoncovat firma Airest, která od Fast Food Servisu koupila většinu restaurací na pražském letišti.

Článek

„V Ruzyni jsme získali 19 restaurací, což je 70 % všech stravovacích ploch. Nabídneme občerstvení v různých cenových hladinách, od nejnižší až po drahé speciality,“ řekl v úterý šéf Airestu Bernhard Kotlan.

Mateřskou společností Airestu je italská Gruppo Save. Ta má v Itálii v dlouhodobém pronájmu letiště v Benátkách a Trevisu, spravuje několik nádraží a zajišťuje i občerstvení u dálnic. V roce 2006 Gruppo Save ovládla rakouský Airest, loni otevřela své první podniky v Číně a letos své působení rozšířila i na Spojené arabské emiráty.

Většinu z 19 restaurací slibuje Airest do jara 2009 zrenovovat. Například v Terminálu 1 otevře vinárnu De Canto s italskými víny a chuťovkami a čokoládový bar Culto. V hale odletů Terminálu 2 vznikne nová pizzerie.

„Naší strategií je, aby v Ruzyni byly ceny gastronomických služeb podobné jako na letištích ve Vídni, Frankfurtu nad Mohanem, Mnichově či Amsterodamu. Nabídka se tedy musí na pražském letišti podstatně zlevnit,“ uvedl Kotlan.

Jak ujistil, tento trend již začal. Například polední menu v restauraci Giga Bar Terminálu 2 lze pořídit za přijatelných 99 Kč. Třetinka piva stojí 60 až 85, zatímco za předchozího majitele to bylo neskutečných 135 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám