Hlavní obsah

Karlovarský porcelán ohlásil úřadům práce hromadné propouštění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Karlovarský porcelán (KP) ohlásila úřadům práce v Karlovarském a Ústeckém kraji hromadné propouštění zaměstnanců ze všech svých závodů. Ohroženo je téměř 1800 lidí z několika porcelánek. Oznámil to insolvenční správce KP Tomáš Čermín.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Článek

Generální ředitel KP Vlastimil Argman řekl, že vedení KP muselo splnit v tomto případě ohlašovací povinnost a neznamená to, že na velké propouštění opravdu dojde.

Poznamenal, že se jedná o jeden z kroků v insolvenčím řízení a nebylo určeno žádné datum propouštění. "Chceme dále vyrábět a závody udržet. Ale ohlásit jsme to museli," uvedl Argman.

Z KP odešlo přes krizi trvající druhý měsíc jen minimum zaměstnanců. Koncem roku asi nebude prodloužena řada pracovních smluv uzavřených na dobu určitou. Rozhodující teď bude jednání věřitelského výboru svolané na 10. prosince, kde má padnout rozhodnutí, jak situaci KP řešit. Insolvenční řízení bylo zahájeno i s dceřinou společností KP, firmou Concordia Lesov.

Reklama

Výběr článků

Načítám