Hlavní obsah

Firma ze Stříbra kvůli krizi propustí polovinu lidí

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STŘÍBRO

Takřka dominový efekt připomíná propouštění v českých podnicích. Pokračující krize dopadá na další podniky. Tentokrát propouštění oznámila stříbrská firma Alcoa Fujikura Ltd (AFL), která působí v automobilovém průmyslu. O práci přijde téměř polovina zaměstnanců. O propouštění či omezování výroby v předešlých dnech informovaly i další společnosti.

Článek

„Toto rozhodnutí bylo ovlivněno několika faktory, především růstem nákladů vyvolaným vývojem směnných kurzů, pokračujícím oslabováním podmínek na automobilovém trhu a rovněž dopady globální ekonomické krize,“ uvedl mluvčí společnosti Vladimír Bystrov.

AFL propustí 660 lidí ze současných 1400. Chce udržet své podnikání na trhu, jak uvedla v tiskové zprávě.

Automobilový průmysl je v Česku stejně jako po celém světě výrazně zasažen. Lídr trhu mladoboleslavská Škoda Auto byla nucena pozastavit výrobu, přijde tím o tisíce aut.

K obdobnému kroku přistoupila i kopřivnická Tatra. V její továrně pojede výroba vždy tři týdny v měsíci, poté bude sedm dní továrna stát. I zde se však bude propouštět.

Sdružení automobilového průmyslu před několika týdny uvedlo, že kvůli krizi na trhu s auty, by jen v Česku mohlo o zaměstnání přijít až deset tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám