Hlavní obsah

ČD slibují v novém jízdním řádu více rychlejších vlaků

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 14. prosince začnou České dráhy jezdit podle nového jízdního řádu. Již v pondělí představily nejdůležitější novinky. Mezi ně patří spojení Prahy a Brna rychlejšími vlaky každou hodinu. Kratší dobu na trati by měli strávit cestující také mezi Prahou a Ostravou. Změny budou i na trati z Prahy do Českých Budějovic.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Dráhy slibují, že Pendolino urazí od 14. prosince trasu z Prahy do Ostravy za necelé tři hodiny. "Tři páteční spoje s odjezdy z Prahy do Ostravy ve 13:23, 15:23 a v 17:23 a pondělní dva ranní spoje z Bohumína v 5:17 a v 7:17 budou mít jednotnou cenu rezervace 200 korun pro všechny cestující,“ dodal mluvčí ČD Ondřej Kubala.

Zlepšení mezi Prahou a Brnem
Vlaky InterCity, EuroCity či SuperCity budou nově jezdit každou hodinu mezi Prahou a Brnem. Z Prahy-Holešovic budou vyjíždět vždy v půl, v opačném směru vyrazí vždy 41 minut po celé. Na trati z Prahy do Vídně přes Brno a Pardubice budou vlaky jezdit každé dvě hodiny. Lepší spojení by mělo být i s Německem. Večer by měli od našich západních sousedů jet tři vlaky EuroCity až do Brna. Opačným směrem se vydají vždy druhý den ráno.
Více spojů do Českých Budějovic
Z hlavního města budou nově jezdit rychlíky do Českých Budějovic. ČD je vypraví každé dvě hodiny a doplní tak spojení Budějovic s Prahou přes Tábor. Rychlíky by měly zastavovat v Berouně a Písku. Z Prahy vyjedou vždy 41 minut po celé (5:41, 7:41, atd.). V opačném směru to bude osm minut po celé. Cesta by měla trvat necelé tři hodiny.
Dostupnější Morava
Na jižní Moravě se zlepší spojení Hodonína a Brna. Cestující by ve vlaku měli strávit hodinu a šest minut. Spoje vyrazí ve špičce každou hodinu ( z Brna např. ve 14:36, 15:36, 16:36, z Hodonína pak v 5:17, 6:17, 7:14). Mimo špičku pojedou vlaky každé dvě hodiny.

ČD by měly také zrychlit dopravu na tratích mezi Prahou a Ústím nad Labem, Turnovem, Rakovníkem a mezi Českými Budějovicemi a Brnem. Půjde zejména o přidané dopolední spoje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám