Hlavní obsah

VIDEO: V Dubaji otevřeli luxusní hotel za miliardy

Novinky, toh

Dubaj se opět pyšní „klenotem“ mezi hotely. Ve čtvrtek se zde během otvírací party představil obří hotel Atlantis postavený na umělém ostrově ve tvaru palmy. Výstavba pětihvězdičkového resortu si vyžádala jeden a půl miliardy dolarů, více než 30 miliard korun.

Foto: Jumanah El Heloueh, Reuters

Luxusní hotel Atlantis

Článek

Jen zahajovací party, které se účastnily dva tisíce osobností, přišla na dvacet miliónů dolarů, tedy více než 400 miliónů korun.

Luxusní hotel má 1539 pokojů a nachází se v centru uměle vybudovaného ostrova u břehů Dubaje. Resort se rozkládá na 46 hektarech a patří k němu i 17 hektarů vodních ploch s nejrůznějšími atrakcemi.

Firma Kerzner International Holdings Limited, která hotel vybudovala společně s místními společnostmi, slibuje doslova neslýchané zábavní centrum, kde budou mimo jiné impozantní luxusní butiky. V tamních restauracích budou vařit jedni z nejlepších kuchařů světa.

:. Luxusní hotel Atlantisfoto: Reuters/Jumanah El Heloueh

Přestože se v současnosti celý svět vypořádává s dopady finanční krize, hotel se o svoji budoucnost nebojí. Šéf firmy Kertzner magnát Sol Kertzner připustil, že načasování otevření resortu za jeden a půl miliardy dolarů nebylo nejšťastnější, věří, že Dubaj bude jednou z nejlepších destinací světa.

Přespat zde si nebude moci dovolit každý. Všechny pokoje mají vlastní balkón s výhledem na moře. Nabídka začíná na 454 dolarech, tedy více než devět tisíc korun za noc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám