Hlavní obsah

Zaměstnanci Teska odvolali stávkovou pohotovost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Odboráři společnosti Tesco Stores ČR v pátek přerušili stávkovou pohotovost, kterou vyhlásili kvůli nízkému počtu zaměstnanců v prodejnách. Tesco přislíbilo posílení personálu prodejen a odboráři od plánovaných protestních akcí zatím upustili. Informoval o tom předseda podnikového odborového výboru společnosti Tesco Stores ČR Milan Matušík.

Článek

"Zaměstnavatel k dnešnímu dni učinil taková opatření, která odpovídají potřebnému navýšení a tím zajištění personálního obsazení provozoven tak, aby byl narovnán dosud poddimenzovaný stav pracovníků a byl zajištěn provoz v předvánočním a vánočním období," uvedl Matušík.

Podle něho ale odboráři budou personální situaci v prodejnách Tesco nadále pečlivě sledovat.

Odboráři ve středu dali společnosti Tesco čtyřiadvacetihodinovou lhůtu na splnění jejich požadavků ohledně posílení počtu pracovníků obchodů Tesco v předvánočním období a pohrozili protestními akcemi. Po vyhodnocení situace se v pátek ráno rozhodli stávkovou pohotovost přerušit.

Vedení Teska tvrdí, že v předvánočním období bude v obchodech dostatek pracovníků i brigádníků. "Na středečním pravidelném setkání jsme odbory seznámili s plánem personálního obsazení prodejen během vánočního období. Odbory tento plán přijaly," řekla ve čtvrtek mluvčí společnosti Tesco Stores ČR Eva Karasová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám